Nieuw: de Pas des Deux

Afgelopen weekend heb ik mijn nieuwe dienst, de Pas des Deux, aan een jong koppel aangeboden. Het was een bijzonder mooie sessie waarin beiden veel van elkaar hebben geleerd, meer over zichzelf hebben geleerd, concrete stappen hebben gezet om beter op elkaar af te stemmen én ze hebben een leuke ochtend gehad.

De Pas de Deux

De Pas des Deux is een dressuurproef binnen de paardensport. Het is een wedstrijd waarbij twee ruiters mooie figuren op muziek rijden. De doelstelling is om volledig op elkaar afgestemd de proef te rijden zonder er mondeling over te communiceren.

Sinds kort kan dit ook bij EquiVisie. Niet in de vorm van een wedstrijd en niet op het paard. Maar samen met de paarden gaan we aan de slag om tot antwoorden te komen die belangrijk zijn binnen een (werk)relatie.

Zijn jullie op elkaar afgestemd?

Zo gaan we onderzoeken hoe jullie met elkaar communiceren, hoe de onderlinge verhoudingen liggen en hoe jullie met elkaars grenzen en eigen ruimte omgaan. Weten jullie van elkaar wat de ander nodig heeft? Weten jullie van elkaar wat de ander wilt? Weten jullie wat jullie zelf willen en nodig hebben? Hoe maken jullie je eigen wensen kenbaar? Ofwel; zijn jullie op elkaar afgestemd?

Het resultaat is een sterke (werk)relatie en daarmee voor beide partijen meer duidelijkheid, ontspanning en zelfvertrouwen.

Voor wie?

De Pas des Deux is bedoeld voor alle soorten relaties. Jij met je geliefde, jij met je vader of moeder, met je zoon of dochter of met je “bestie”. Maar ook jij met je collega, je zakenpartner, je leidinggevende of je werknemer. Ook binnen werkrelaties leert de ervaring dat mensen niet altijd goed op elkaar zijn afgestemd en dat dit ten koste gaat van zelfvertrouwen, ontspanning, werkplezier én resultaat. Dat is zonde voor alle partijen en kan echt anders. Dus ik zou zeggen: ga de Pas des Deux aan!