Ik ben moe

"Ik ben moe"

Deze woorden worden regelmatig gebruik door de mensen die bij mijn coachpraktijk komen. En in veel gevallen zijn deze woorden overbodig. Je ziet aan het hele lichaam en het gezicht dat die persoon moe is. En dan heb ik het niet over moe in de vorm van ‘leuk feestje gisteravond maar vier uurtjes slaap is wat weinig!’.

Moeten

Ze zijn moe van het vele ‘moeten’ in hun dagelijks leven. Ze moeten een goede moeder zijn, een goede partner en een goede dochter. Ze moeten het huis goed op orde hebben, financieel alles strak geregeld hebben en er altijd zijn voor hun vriendinnen. En natuurlijk moeten ze ook een goede collega, werknemer of een hele goede eigen baas zijn. Maar bovenal moeten ze niet zeuren en gewoon doorgaan!

En het bizarre is, dat als deze mensen gevraagd wordt hoe het met ze gaat, steevast het antwoord “Goed! En met jou?” gegeven wordt.

Ont-moeten

Samen met de paarden ga ik met deze mensen aan de slag om te ont-moeten. De paarden reageren goed op de energie die aanwezig is. Of in deze gevallen bijna niet aanwezig is! We gaan aan de slag met inzicht krijgen in hetgeen allemaal ‘moet’. En de paarden geven goede lessen in het onthaasten. Dit doen ze door het geven van het goede voorbeeld, door het eindeloze geduld dat ze hebben tijdens oefeningen en door het geven van tegendruk als er door een ander haast gemaakt wordt. Hierdoor ervaren ze hoe het is als je de druk los laat, hoe dat aanvoelt en dat het OK is om even de tijd te nemen of gewoon even niets te doen. Een ervaring die mensen niet meer vergeten.

Herken jij dit en wil je ook aan de slag met het ‘ont-moeten’? Je bent van harte welkom bij EquiVisie!