Een nieuw begin?

Heb jij nog goede voornemens voor jezelf bedacht? Meer sporten, stoppen met roken, gezonder eten, minder drinken? Eind december bedenken veel mensen wat ze vanaf 1 januari anders willen gaan doen. Helaas blijkt uit onderzoek dat slechts 17% van deze goede voornemens wordt waargemaakt. Dit werkt vaak teleurstelling in de hand.

Geen goede voornemens

Persoonlijk ben ik niet zo van deze jaarlijkse goede voornemens. Ik ben van mening dat er geen bepaalde datum nodig is om een verandering in te zetten. Als je iets wilt dan kun je daar op elk moment mee gaan starten. Elke dag biedt een kans voor een nieuw begin. Ook vandaag!

Veranderingsproces

Veranderen is een proces. Dus ook al kun je er vandaag nog mee starten, wees je ervan bewust dat verandering tijd en bovenal een goede voorbereiding vergt. Maak een gewenste verandering SMART, ofwel Specifiek (wat wil je precies veranderen?), Meetbaar (hoe weet je of de verandering geslaagd is?), Acceptabel (is de verandering en de consequenties hiervan aanvaardbaar?), Realistisch (is je doel haalbaar?) en Tijdsgebonden (wanneer wil je jouw verandering gerealiseerd hebben?).

Hulp bij veranderen

Veranderen is een werkwoord. Soms kan het ook echt heel hard werken zijn om een verandering door te voeren. Als je wilt dan kan ik je bij dit proces helpen. Samen met de paarden gaan we aan de slag om zicht te krijgen op de gewenste verandering, welke behoeften daar onder liggen, wat je nodig hebt om het te realiseren en hoe je jouw gewenste verandering SMART kunt maken.

Wil jij echt een verandering doorvoeren en kun je daar een helpende hand bij gebruiken? Meld je dan nu aan bij EquiVisie.