Spannende tijden

Spannende tijden

Zo richting 5 december breken er spannende tijden aan. Veel vaders en moeders zullen dit wel herkennen. Ondanks dat mijn meiden van 9 en 11 jaar het grote geheim van Sinterklaas kennen, vinden ze het toch spannend. En dat is te voelen in ons huis. Ze stromen over van energie, racen door het huis, hebben last van hun buik en kletsen non-stop.

Worstelen

Maar blijkbaar zijn zij niet de enige die spanning ervaren. Vanochtend ging ik met Blesa een buitenrit maken. Het was prachtig weer en windstil. Ofwel totaal geen reden voor onrust bij Blesa. Maar wat waren we aan het worstelen samen! Blesa wilde duidelijk niet de kant op waar ik heen wilde, ze wilde eigenlijk alleen maar naar huis. Ik moest echt mijn best doen om haar de goede kant op te krijgen en te houden. Blesa was helemaal opgefokt.

Spiegel

Ook als coach zijnde ben ik natuurlijk ook gewoon een mens die het niet altijd gelijk bij zichzelf zoekt. Pas toen ik hardop tegen Blesa zei: “Waarom ben je zo gespannen?”, viel het kwartje. Niet Blesa is gespannen, maar ik. Blesa is daarin altijd de perfectie spiegel. Ik besluit al rijdend een simpele ontspanningsoefening te doen en nog voordat ik met deze oefening klaar ben loopt Blesa volledig ontspannen met mij langs de dijk. De rest van de rit verloopt vlekkeloos. Ik ga bewust nog even niet achterhalen waar mijn spanning vandaan komt (toch ook het Sinterklaasvirus?), dat komt straks wel. Nu wilde ik alleen even stilstaan en genieten bij het moment van ontspanning.

Ervaar jij ook een gespannenheid en wil je graag ervaren om echt even tot ontspanning te komen? Je bent van harte welkom bij mij en mijn paarden. Tot 5 december kun je zelfs gebruik maken van een mooie Sinterklaasactie (zie deze link).

Ik hoop tot ziens!

Groeten Anna