Mannen in pak

Gisteren heb ik geassisteerd bij het coachen van een groep. Een groep van 15 mannen en 1 vrouw uit de zakelijke wereld van toezichthouders. Mensen met een stevige functie binnen grote (internationale) bedrijven. Eerlijk gezegd vond ik dat voorafgaande de dag best een beetje spannend. Hoewel ik niet in hokjes wil denken, ervaar ik vaak toch een zeker ontzag voor deze mannen. Mijn gedachten gaan dan naar mannen in pak, welbespraakt, hoog intelligent, die weten wat ze willen en zorgen dat ze het krijgen. Kunnen de paarden en wij aan hun hoge verwachtingen voldoen?

Hokjes

Maar zoals gezegd wil ik niet in hokjes denken en gelukkig heb ik inmiddels geleerd dat ik op mijn werk en op de paarden kan vertrouwen. Ik ga dan ook met open vizier de coachsessie in. De mannen kwamen binnen, niet in pak maar gepast gekleed op de situatie. Wel intelligent, welbespraakt en zelfbewust. De meesten hadden weinig met “beesten”.

Een paard interesseert het niet wat je doet voor de kost of wie je bent. Al komt Mark Rutte of Koning Willem Alexander langs, ze observeren alleen hoe iemand non-verbaal communiceert en welke energie iemand uitstraalt. En ook mannen uit de wereld van de toezichthouders kunnen iets spannend vinden of kunnen even het overzicht kwijt zijn.

Positieve ervaring

De paarden hadden hele duidelijke boodschappen voor de mannen en de vrouw. Na afronding van de dag bleek dat ze allemaal mooie nieuwe inzichten hadden gekregen en dat ze ook nog eens veel plezier hadden gehad. Ze waren allemaal erg positief. En ik ook. Omdat de paarden mij nogmaals lieten ervaren dat ik buiten de hokjes moet blijven denken, dat ik geen ontzag hoef te hebben maar ook veel plezier met deze mannen kan maken en dat we wederom mooie resultaten hebben geboekt. Een coachsessie met paarden is écht voor iedereen!