Waar ben jij trots op?

Maandagavond had ik een interessante netwerkbijeenkomst van Powervrouwen. De naam van deze netwerkgroep sluit overigens mooi aan op mijn POWER2U programma. Het was mijn eerste bijeenkomst en deze stond in het teken van elkaar leren kennen. Eén van de vragen die gesteld werd was: “Waar ben jij trots op?”.

De lading van trots

Een mooie vraag, maar ook één die niet door iedereen zo gemakkelijk wordt beantwoord. Sommige mensen ervaren een negatieve lading bij het woord ‘trots’. ‘Trots’ wordt ook wel eens gezien als ‘Borstklopperij’. “Kijk mij eens hoe goed ik ben!”. Maar daarmee wordt de plank flink mis geslagen.

Zijn en voelen

‘Trots’ heeft helemaal niets te maken met ‘goed zijn’. Het gaat om ‘je ergens goed over voelen’! En dat ligt voor iedereen weer anders.

Maandag gaf ik aan dat ik trots ben dat ik een goede coach ben, maar bovenal trots op het feit dat ik een eigen praktijk heb opgericht en nu doe wat ik leuk vind en waar ik me goed bij voel.

Vandaag zou ik zeggen: “Ik ben trots omdat ik voor het eerst weer een buitenrit op mijn paard heb gemaakt.” Dit heeft niets te maken met goed zijn, ik ben alles behalve een Anki van Grunsven. Maar het was voor mij echt wel een uitdaging en dus ik voel mij hier dus goed over. Nee, zelfs supergoed!

Mag jij trots zijn?

Naast de lading van borstklopperij zijn er ook mensen die niet kunnen zeggen dat ze ergens trots op zijn omdat ze dat gewoonweg nooit ervaren. Dit vind ik verdrietig. Het ervaren van trots kan je immers zo’n boost geven. En ik ben ervan overtuigd dat iedereen het in zich heeft om zich trots te voelen. Dat merk ik gelukkig ook tijdens mijn coachtrajecten, waarbij iedereen ervaart hoe het is om je trots te voelen.

Ik ben benieuwd waar jij trots op bent. Laat gerust een bericht achter op Facebook of stuur een persoonlijk bericht. Ik geef je altijd een persoonlijk antwoord."Ontzettend trots op Blesa en alle ontwikkelingen die wij samen doormaken!"