Wat is de meerwaarde van het gebruik van paarden bij coachen?

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Ik antwoord altijd dat je het vooral zelf moet ervaren, maar ik geef graag een voorbeeld van een prachtige coachsessie die ik onlangs heb meegemaakt.

Een vrouwelijke cliënt kwam bij mij met een coachvraag over ‘erachter komen wat ze wil’. Al snel werd duidelijk dat haar hulpvraag wat dieper ligt dan dat. De paarden reageerden geweldig. Eerst bleven ze liggen, zodat zij rustig bij ze kon zitten en in contact kon komen met haar gevoel. De paarden waren volkomen in rust. Op het moment dat mijn cliënt bij haar gevoel kwam, reageerden de paarden direct op de pijn die zij voelde. De rust was verdwenen en de paarden stonden op. Na een tijdje gaven de paarden haar precies de ruimte die ze nodig had om zichzelf te durven zijn en zich tegelijkertijd geaccepteerd te voelen.

Blijvende indruk

De combinatie van de input van de paarden en mijn eigen coaching zorgt ervoor dat zo’n sessie een blijvende indruk achterlaat. Deze week heb ik de feedback van haar mogen ontvangen welke ik, verkort, graag deel.

"Ik kijk terug op een sessie waarbij veel langs kwam. Doordat Anna verder doorvroeg werd er een kern geraakt en kwam mijn valkuil naar boven. Wat de paarden bij mij losmaakten vond ik enorm, ze waren zo duidelijk in hun signalen. De rust van Anna met op het goede moment de goede vragen en dat ik mij gedragen voelde door de kudde paarden zorgde ervoor dat ik durfde te zijn wie ik ben. Dit was heel liefdevol. Ik durf nu de stap te nemen om te gaan doen wat goed voor mij is. Stapje voor stapje”

Meerwaarde van paarden

Mijn cliënt heeft de meerwaarde van de paarden absoluut ervaren. Ik ben erg blij dat ik deze ervaring aan haar heb kunnen geven. Ik hoop nog veel van deze prachtige sessies te mogen meemaken.

Wil jij ook de meerwaarde van paarden ervaren? Maak dan een afspraak: annajolij@equivisie.nl of meld je eerst hier aan voor de POWER2U kennissessie op 6 september.