Heb jij vakantiestress?

Adrenaline voor de vakantie

Ook in Noord-Holland is de vakantie begonnen. Om mij heen zie ik regelmatig mensen die gejaagd rondlopen. Druk om alles op het werk af te krijgen. Druk om de dingen voor de vakantie te regelen. Druk om thuis alles netjes en verzorgd achter te laten. Druk om de kinderen alvast vakantiepret te bieden, terwijl ze zelf nog volop in de afronding van het werk zitten. Ofwel, de adrenaline vliegt ze door het lijf.

Adrenaline tijdens de vakantie

Maar ook tijdens de vakantie komt lang niet iedereen tot rust. Niet alleen wat betreft mogelijke vakantieperikelen zoals verdwalen, voedselvergiftiging, ingestorte tenten en wateroverlast. Maar het kan ook flink wat moeite kosten om los te komen van het werk. Je bent dan wel weg, soms zelfs heel ver weg, maar via je mobiel blijf je heel dichtbij. Even nog een werkmailtje bekijken, of een Whats appje beantwoorden.

Weer thuis

En hoe staat het met de adrenaline als je weer thuis komt? Alle vieze was wegwerken, de vakantiespullen opruimen en het huis weer opfrissen. Om vervolgens jezelf weer klaar te maken voor het werk, waarvan je weet dat er weer een hele stapel op jou ligt te wachten.

Dat kan anders

Te vaak hoor ik dat mensen ziek worden als ze vakantie hebben of juist net hebben gehad. De adrenaline zakt en KABOEM! Daar is de vermoeidheid.

Hoe zorg je voor een goede ontlading van die adrenaline? Hoe zorg jij ervoor dat je weer fris en fruitig na je vakantie aan het werk kunt? En fris en fruitig kunt blijven? En bovenal, hoe zorg jij ervoor dat je deze cyclus doorbreekt en voor jouw volgende vakantie bijtijds iets aan de stress doet. Dit zodat je relaxed op deze volgende vakantie gaat en er echt van kunt gaan genieten?

Wil jij hiermee aan de slag? Meld je dan nu aan voor de POWER2U kennissessie op 6 september. Tot 1 augustus kun je nog gebruik maken van de early bird korting. Meld je hier aan.