Ik ben bang voor paarden

“Ik ben bang voor paarden. Is dat een probleem?” is een vraag die ik regelmatig hoor. “Juist niet!” is altijd mijn antwoord.

Ik coach veel mensen met angstklachten. Angst voor paarden biedt juist veel mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. Het gaat er dan niet om dat jij je angst voor paarden gaat overwinnen -al is dat natuurlijk mooi meegenomen- het gaat erom dat jij leert hoe je met angst om kunt gaan.

Omgaan met angst

De angst voor paarden en hoe je hier mee omgaat, vertalen we naar het dagelijks leven. Hoe voelt je angst aan? Wat zijn de eerste signalen? Hoe reageer jij op angst? Wat gebeurt er in je lijf en welk gedrag vertoon jij? Hoe zou je dat anders willen en welke grenzen ervaar jij? De angst voor paarden kan symbool staan voor andere angsten zoals faalangst, sociale angst of angst voor je gezondheid.

Stap voor stap gaan we je angst onderzoeken. Je hoeft hiervoor niet eens in de buurt van het paard te komen. Ook met een afstand tussen jou en het paard is het prima mogelijk om tot een goed resultaat van het coachtraject te komen. Je kunt proberen je angst voor het paard te verbloemen, maar daar trappen ze echt niet in.

“Ik houd niet van paarden”

Om tot een mooi resultaat te komen hoef je helemaal niets met paarden te hebben. In sommige gevallen is het alleen maar prettig als mensen niets van paarden afweten. Dan gaat het coachtraject eenvoudiger over de persoon om wie het gaat, namelijk jijzelf. Niemand hoeft bij mij te laten zien hoe goed hij of zij met paarden om kan gaan. Daar kom je immers niet voor.

Aarzel dus niet. Wil jij aan de slag met je angsten? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.


De coachpaarden variëren van klein naar groot


Foto: Marielle Vlaar Fotografie