Volg jij je onderbuikgevoel?

Als coach ben ik deskundig en ervaren. Een eigen coachpraktijk maakt mij ook ondernemer. In mijn functie als afdelingsdirecteur enige jaren geleden heb ik ervaring in het runnen van een bedrijf, maar het ondernemerschap vraagt ook andere capaciteiten. Dus volg ik veel trainingen en webinars. Mijn doelstelling is het verbeteren van mijn ondernemersvaardigheden. Maar het resultaat tot zo ver is echter vooral onzekerheid.

Naar links of naar rechts?

“Je moet naar links” zegt de één. “Nee, dat is fout! Je moet naar rechts,” zegt de ander. Ik ga alleen maar twijfelen en beiden voelen niet goed. Het zal gerust werken en zelfs bewezen zijn. Maar past het ook bij mij? Van sommige methodieken krijg ik spontaan pukkels.

Niet mijn favoriete lichaamsdeel

Om weer overzicht te krijgen heb ik een business coach ingeschakeld voor persoonlijke begeleiding op het gebied van ondernemerschap. Maatwerk dus. Ik heb alleen nog maar een kennismakingsgesprek gehad met haar en dit heeft mij veel gebracht.

“Wat zegt je onderbuikgevoel?” vraagt ze. “Je bent intelligent, je weet het zelf heel goed.” En daar heeft ze helemaal gelijk in. Niet naar links, niet naar rechts, maar naar het midden. En wat zit er in het midden van mijn lijf? Juist, mijn (onder)buik. Niet mijn favoriete lichaamsdeel, maar wel een geweldig goede richtingsaanwijzer. Mijn onderbuikgevoel geeft feilloos aan welke kant ik op wil en behoor te gaan. Ik heb gelijk stappen ondernomen om daar te komen.

De coach die gecoacht wordt

Ook ik heb momenten dat ik teveel in mijn hoofd ga zitten en mijn onderbuikgevoel kwijt ben, of zelfs bewust even stevig negeer. Het is goed om hier weer bij stil te staan. Een goede coach blijft werken aan zijn of haar eigen processen. Vaak word ik hier, gevraagd en ongevraagd, door mijn paarden op gewezen. En op andere momenten schakel ik een andere coach in die het beste in mij naar boven haalt. Ik kijk uit naar mijn volgende afspraak met haar.

Hoe zit dit bij jou? Volg jij je onderbuikgevoel?


Met het onderbuikgevoel van mijn VOLslanke Blesa zit het wel goed.


Foto: Marielle Vlaar Fotografie