Weet jij je grenzen aan te geven?

Sterke vrouw die zich staande houdt

Ik denk dat veel vrouwen zich in één van mijn cliënten kunnen herkennen. Ze is een sterke vrouw met een pittige functie in de reclamewereld. Ze weet zich goed staande te houden maar ervaart toch een zekere spanning en onrust. Ze komt bij mij om hiermee aan de slag te gaan samen met de paarden.

Leiderschap afdwingen

Mijn opdracht is om een paar rondjes te lopen met het paard. Al na een klein rondje blijft het paard stokstijf staan. Wat ze ook probeert, er komt geen beweging in. De tijd gaat voorbij en de spanning neemt toe. Het doet haar denken aan het dagelijks leven waarin mensen ook regelmatig niet direct met haar meegaan. Ze wordt boos en is sterk. Ze dwingt vervolgens leiderschap af. Het paard gaat uiteindelijk mee. Maar voelt dit goed?

Nee, het voelt zeker niet goed. Ze realiseert zich dat ze over haar grenzen heen gaat, dat haar emmer zich langzaam vult en uiteindelijk overstroomt. Ze reageert fel. Op deze manier wil ze geen leidinggeven. Het werkt ook maar even, want het paard is alweer gestopt. Ze zijn beiden ontevreden. Dit kan anders.

Wensen en grenzen

Tijdens het coachtraject gaan we onderzoeken waar haar grenzen liggen. Wanneer komen de eerste druppels in haar emmer en hoe kan ze daar mee omgaan? Ook onderzoeken we wat ze nu zelf echt graag wil. Immers hoe kun je grenzen aangeven als je zelf niet zeker bent van wat je wil?

Na enkele sessies is het haar gelukt om haar wensen en vervolgens haar grenzen te bepalen. Ze weet dit op een rustige en duidelijke manier te communiceren richting het paard. Het resultaat is een ontspannen samenwerking waarbij beide partijen weten wat de bedoeling is en dit uitvoeren.

 

Wil jij ook werken aan je wensen en grenzen? Maak dan gebruik van mijn gratis aanbod. Klik hier.


Foto: Marielle Vlaar Fotografie