Haastige spoed met jurk en klompen

Snel, snel, snel

Ik moet weg voor een zakelijke afspraak en bedenk dat ik de paarden nog uit het land moet halen. Shit, even snel dan! Ik trek mijn jurkje een beetje op en doe mijn klompen aan. Niet op hakken, zo slim ben ik dan weer wel. Ik race het weiland in om de paarden te vangen. Paard 1, 2, 3 en 4 zijn eruit. Spikkel, de kleinste van het stel, laat zich echter niet vangen. Op het moment dat ik denk hem te slim af te zijn -en dit zelfs hardop uitspreek- rukt hij zich los en beland ik met jurk en klompen languit in het gras.

Angst om te laat te komen

Ik krabbel op en na wat gevloek bedenk ik me dat ik veel te gehaast ben. Spikkel voelt mijn spanning haarfijn aan. Zo ga ik hem nooit met mij mee krijgen. Ik realiseer me dat mijn angst om te laat te komen weer eens opspeelt. Deze angst zit in mijn hoofd en is niet reëel. Buiten het feit dat ik altijd ruime marges in mijn tijd neem, gaat niemand mij veroordelen als ik deze ene keer 1 minuut later kom.

Rust

Mijn gezin wordt soms gek van de haast die ik heb, maar tegelijkertijd helemaal niet heb. Spikkel blijkbaar ook. Hoewel mijn gezin meestal wel met mij mee gaat in mijn ratrace, reageert Spikkel duidelijk anders, “Kom maar terug als je weer rust in je kont hebt!”.

Ik haal even diep adem en kom tot rust. Ik maak met aandacht contact met Spikkel. Vervolgens kan ik hem het touw om zijn nek doen en samen lopen we rustig het weiland uit. Klompen uit, hakken aan en ruim op tijd voor mijn afspraak. Weer iets geleerd van de paarden.

Wil je ook een keer onthaasten bij mijn paarden?

Mail naar annajolij@equivisie.nl voor een gratis kennismakingsgesprek.