Mijzelf voorstellen

Mijn naam is Anna van Acker (1978). In 2016 heb ik mijn eigen coachpraktijk opgericht. Samen met paarden help ik mensen om de meest waardevolle resultaten te behalen. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap genomen heb. Ik geniet elke dag van mijn werk, ik heb zelf de regie en ik heb werk en privé goed in balans. Ik doe waar ik goed in ben én waar ik me goed bij voel!


Dat is niet altijd zo geweest. Ik heb 13 jaar een pittige functie gehad als afdelingsdirecteur bij een non-profitorganisatie. Een mooie uitdaging met een miljoenenomzet en 24 man op de loonlijst. Ik was goed in mijn werk, maar ook vrij onzeker. Om deze onzekerheid te verbloemen ging ik harder, harder en harder werken en moest alles zo perfect mogelijk. Met een stevig masker op deed ik net alsof alles goed ging. Maar dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan en ik kreeg last van psychische problemen, waaronder stevige eetproblematiek.


Uiteindelijk heb ik mijn baan vaarwel moeten zeggen en ben ik begonnen aan een lange weg van herstel. Verschillende therapieën, maar zeker ook het contact met mijn paarden en paardencoachtrajecten, hebben mij geholpen om weer sterker in mijn schoenen te staan. Ik heb de kracht teruggevonden om mezelf te mogen zijn. Om er te zijn voor mijn gezin. Om een eigen coachpraktijk op te zetten. En om andere mensen te helpen om de positieve kracht die ze, net als ik, in zich hebben weer te voelen en vast te houden.


Hoewel ik uiteraard liever geen problemen had gehad, haal ik er nu ook een positieve kracht uit. Want juist de combinatie van mijn werkervaring als directeur, mijn professionele scholing tot coach én mijn ervaringsdeskundigheid met diverse psychische problematiek maken mij goed in mijn vak.


EquiVisie: gebruik je kracht om jezelf te zijn

Anna van AckerFoto Marielle Vlaar Fotografie

De paarden van links naar rechts:

Amida

Amida is de grote leider van de kudde. Ze is een witte KWPN merrie die veel rust in de kudde brengt. Amida heeft een andere eigenaar, maar ze kan meestal ook ingezet worden bij het coachen.

Blesa

Blesa is een IJslander uit 2003. Ze is lief en sensitief, met een flinke dosis eigen wil.

Spikkel

Spikkel is de jongste telg binnen de kudde (2010). Hij is een Mini-Shetlander, maar doet voor zijn maat niet onder.

Stalla (2001-2019)

Stalla was een IJslander uit 2001. Ze was de goedheid zelf en viel op door haar bijzondere rustige, soms wat onbeholpen karakter. Ze heeft heel veel mooie momenten aan coachcliënten gegeven. Helaas is Stalla in augustus 2019 overleden.

Kolonel

Kolonel is de oudste binnen de kudde (1995). Hij is een echte Shetlander met een grote liefde voor aandacht en vooral voor eten.

Coachen zonder paarden

Indien gewenst biedt EquiVisie ook een coachsessie zonder paard aan.

Meestal wordt er gecoacht met behulp van paarden, maar er kunnen situaties zijn waarbij iemand zelf aangeeft graag een sessie zonder paarden te willen hebben. Bv. als je lichamelijk beperkt in staat bent om met paarden gecoacht te worden, of graag eerst je verhaal uitgebreid kwijt wilt. Vervolgens kun je al dan niet overgaan tot coachen met behulp van paarden.

Neem voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek contact via het contactformulier.