Aanbevelingen

"Tijdens een landgoedfair in gesprek geraakt met een bedrijf met paardencoaching. Vervolgens van je eigen sinterklaas een uur paardencoaching-sessie krijgen bij Equivisie. Ok, dat is dan toch best wel spannend. Wetend dat ik een andere uitstraling heb dan dat ik mij weleens voel. Gevoelens van onzekerheid en er – niet – toe – doen, voeren bij mij de boventoon, terwijl anderen mij zeker en open vinden lijken. Wat gaat zo’n uur met je doen?

Direct na kennismaking met Anna voelt het goed. Al pratend met elkaar, komen de 4 paarden naar ons toe. Je bent blij als er paarden naar je toekomen en contact zoeken. Vervolgens gaan we dieper graven met gewetensvragen van Anna. Hoe sta ik in het leven met mensen en laten de paarden dit zien? Met volle overtuiging kan ik zeggen, JA! Anna draait het in positiviteit om en de spiegel wordt al wat duidelijker.

De tweede ronde gaat Anna meer naar mijn werk toe en gaat daar vragen over stellen en geeft een opdracht. Het gekozen paard geeft duidelijk aan dat mijn ‘flexibiliteit’ geen flexibiliteit is, maar gewoon onmacht om de opdracht te voldoen. Dit is precies wat ik wel weet en stiekem bewust van ben, maar anderen niet. Het verdriet en frustratie wat daarachter zit wordt goed aangevoeld door   Anna en ze reageert daar adequaat op. Uiteindelijk door juiste vragen en andere houding en gevoel, doet het paard wat ik wil. Wat een overwinning om zo’n ‘simpele’ opdracht.

Kortom het was confronterend, maar door de juiste vragen en ordenen van gedachtes werd ik wel in mijn kracht gezet.

Anna, dank je wel."

Esmaralde Wokke

****

"Wat ben ik blij met jou, soms kom je er als ouder niet meer uit. Toen ik mijn verhaal aan jou vertelde over wat er in het leven van onze dochter gebeurde stelde jij voor om met mijn dochter een sessie met de paarden te gaan doen. Als ouder kun je soms beter zelf even afstand nemen van een situatie.

Na een eerste sessie kwam ze al thuis met het gevoel meer inzicht te hebben gekregen in de situatie waar zij in zat. Ze heeft haarzelf een gedrag aangeleerd om maar aardig te zijn en alles te doen voor vriendinnen. Dat is een goede eigenschap, maar daar is ze te ver in doorgeslagen. Ze was haar eigen controle kwiijt. Opeens ben je geen vriendin meer, maar een slaaf aan het worden zonder dat je dat door hebt. En dan moet je als ouder inspringen.

Misschien wel het gedrag dat ik haar zelf heb aangeleerd. Kinderen zijn nou eenmaal onze spiegel, en daarom ook dat het zo'n pijn doet. Onze dochter is er in ieder geval sterker door geworden. En zij geeft nu wel haar grenzen aan. Voor mij wel lastig omdat ik ook nooit iemand de waarheid durf te vertellen en zij nu wel. Ik kan dus nu veel van mijn eigen dochter leren.

Het valt zeker nog niet mee en het blijft altijd moeilijk een vriendschap te verliezen van toch 8 jaar en dat als je zelf 13 bent. Maar het belangrijkste is dat ze nu goed in haar vel zit en er veel voor terug heeft gekregen.

Anna, super bedankt he. Dikke vette 10 verdien jij!" - Een hele lieve mama

*

"Ik heb bij Anna veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik vond het fijn om met paarden te werken, omdat ze op mensen lijken. Ze snappen je ook veel. Ze geeft je ook super goed advies." - Een prachtige dochter

****

"Vandaag een pas-des-deux bij @equivisie onder begeleiding van Anna Jolij. Eigenlijk voelt het een beetje gek om over 2 te spreken, want je werkt samen en ook met de pony en onder de professionele begeleiding van Anna. En tegelijkertijd ben je ook intens met z’n tweeën in het hier en nu aanwezig. Zo mooi om dat samen met Halina te mogen ervaren. Spikkel en Blesa fungeren als spiegel. Werken Halina en ik goed samen en zijn we zelf rustig dan laten ze zich leiden.
En dat is best een uitdaging: hand in hand lopen zonder te mogen spreken. Samen een opdracht uitvoeren, waarvan 1 maar weet wat de opdracht is. En daarna hebben we allebei een grote IJslander begeleid. Met onze ogen dicht de instructies v de ander volgen & wederom het paard als spiegel. Onbeschrijfelijk mooi en ontroerend. Wat een ervaring. De bevestiging dat we volledig op elkaar vertrouwen. Dat we het fijn vinden om samen te zijn. Samen met de pony’s, met Anna en de buitenlucht.
Vanavond voor het slapen nog dubbel gelegen van het lachen om onze pogingen samen het halster om te doen. En gierend v het lachen omdat we Spikkel probeerde te lokken met 4 hele, hele kleine stukjes gras. Een blijvende herinnering die we nog lang zullen koesteren. En waar we nog geregeld smakelijk om zullen lachen. Fijn dat we na afloop voor elkaar een kaartje mochten schrijven. Mooi en dankbaar de lieve woorden te mogen ontvangen v Halina. Bedankt Spikkel, Blesa en Anna" - Marion


****

"Ik ben mede dankzij Anna en haar paarden op een ander pad beland. Van bang voor paarden toen ik een kennismakingsafspraak had, tot op mijn gemak tussen de paarden. Ik heb nu twee keer een serie van 4 coaching sessies gehad en ben nu onderweg op mijn nieuwe pad, meer voor mezelf opkomen en toch ook rekening houden met anderen. Waar sta ik in mijn leven en ga ik de goede weg op. De paarden wisten precies waar mijn valkuilen zitten, ook al had ik het zelf niet door. Het contact met Anna was zeer prettig en ik weet dat ik nu de stappen zelf kan zetten, maar ook dat ik met de tijd weer eens terug zal gaan om mij weer te laten spiegelen door de paarden en Anna om te controleren of ik nog op mijn juiste pad ben." - Michael


****

"Ik kijk terug op een sessie waarbij veel langs kwam. Doordat Anna verder doorvroeg werd er een kern geraakt en kwam mijn valkuil naar boven. Wat de paarden bij mij losmaakte vond ik enorm, ze waren zo duidelijk in hun signalen. De rust van Anna met op het goede moment de goede vragen en dat ik mij gedragen voelde door de kudde paarden zorgde ervoor dat ik durfde te zijn wie ik ben. Dit was heel liefdevol. Ik durf nu de stap te nemen om te gaan doen wat goed voor mij is. Stapje voor stapje." - Annemieke

****

"Ik had steeds vaker last van faalangst, dit beïnvloedde mijn schoolresultaten zeer negatief. Ik wist dat ik er wat aan moest doen maar wist niet hoe ik dit moest aanpakken. Al snel kwam ik uit bij Anna Jolij en besloot een traject te volgen. Ik zag er in het begin tegen op want hoe kom je opeens van je faalangst af?

Anna Jolij heeft mij met behulp van paarden laten zien waar het probleem vandaan kwam en samen zijn wij stap voor stap vooruit gekomen. Nu kan ik met een goed gevoel zeggen dat ik de faalangst onder controle heb. Anna Jolij geeft je een andere kijk op de situatie wat voor mij heel verhelderend was." - Leonie

****

"Wat een mooi, eerlijk en bijzonder avontuur bij Equivisie. Ik heb een traject gevolgd bij Anna en haar kudde waar ik me gelijk thuis voelde. Het heeft mij de inzichten gegeven die ik nodig had om verder te gaan op mijn pad." - Merrelin

****

Vanmorgen voor de tweede keer een sessie bij Equivisie meegemaakt. Wat bijzonder om datgene wat je met je 'hoofd' wel weet, ook echt te ervaren. Het prachtige witte paard Amida reageerde loepzuiver op mijn pijn én op mijn stralende zelf. Een leerzame ochtend met mooie en ontroerende momenten. Anna begeleidde het proces op een prettige, professionele en respectvolle wijze. Samen met het paard gaf zij me weer nieuwe inzichten." - Annet


****

"Na 3 sessies heb ik geleerd om meer mijn eigen keuzes te maken, niet te streng te zijn voor mijzelf en te voelen wat ik zelf wil en dat dan ook durven doen. Het gaf mij heel veel inzicht dat ik veel spanningen bij mij heb maar dat dat voornamelijk komt door mijn hoofd, mijn gedachtes. Ik bekeek toch nog heel veel dingen verstandelijk, hierdoor raakte ik het contact met mijzelf, mijn gevoel en met het paard kwijt.

Anna vroeg mij: Maar wat wil jij? Als het allemaal niet uitmaakt? Wat kies jij dan? En toen ging ik vertellen en het paard reageerde meteen. Ik leefde op en dus leefde het paard op. Heel bizar maar ook heel mooi om te zien. Het kwam echt BOEM bij mij binnen.

De laatste sessie gaf mij inzicht maar vooral veel kracht om mijzelf meer te durven laten zien, voor mijzelf te gaan staan. Ik voelde het in mijn hele lijf! Door de sessies heb ik hele belangrijke stappen kunnen zetten.

Ik heb er heel veel aan gehad en vond het hele mooie inspirerende ervaringen!" - Irene

****

"Het is prachtig om mee te maken hoe een paardenziel spiegelt aan je eigen vragen, je eigen ziel. Dat het met de juiste coaching, van Anna, duidelijk wordt welke richting je zelf wilt/kunt gaan met je levensvragen.
Een hele bijzonder ervaring dus met Spikkel en Anna, die richting hebben gegeven aan mijn zoektocht. Geweldig, want ik geniet er nog elke dag van van!" - Willem

****

"Na een warme ontvangst met een lekkere kop thee en een vragenlijst begon mijn avontuur. Samen liepen we naar de paarden en ik mocht er een uitkiezen. Of gekozen worden;) ik koos voor Stalla en zij leek daar tevreden mee. Ik pakte Stalla en we liepen naar de wei.

Hier kreeg ik steeds weer verschillende vragen van Anna waardoor ik meer kon ervaren wat er lichamelijk met mij gebeurde en waaraan mij dat herinnerde. Door met het paard te lopen kwamen verschillende gevoelens en gedachten naar boven. En met Anna kon ik deze meteen bespreken.

Het was een ontzettend leuke en leerzame ervaring. Omdat ik mij heel erg kon ontspannen stond ik ook open voor Stalla en haar mooie karakter." - Marion

****  

"Het was een openbaring dat als ik meer mijzelf ben, het paard dat aanvoelt en ook relaxed is. Ik mag meer met mijzelf bezig zijn!" - Erwin

****

"Wat een mooie en bijzondere manier van coachen. Heel helend en het geeft héél veel inzichten." - Irene