Bijzondere sessies in de sneeuw

De afgelopen twee dagen stonden in het teken van het vergroten van mijn kennis en vaardigheden. Ik ben bezig met een verdiepingsjaar bij opleidingscentrum Keulseweg in Pijnacker. Een goede coach blijft zichzelf ontwikkelen en is nooit uitgeleerd. Het was interessant om te experimenteren met nieuwe vaardigheden die ik kon toepassen in coachsessies op mijn studiegenoten. We werken daar met een fijne groep mensen die allemaal opgeleid zijn tot equine assisted coach. Naast het versterken van mijn deskundigheid als coach, heb ik ook stevig gewerkt aan mijn eigen ontwikkeling. Buiten het feit dat het altijd goed is om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, vind ik het belangrijk om zelf ook af en toe te ervaren hoe het is om in de schoenen van mijn klanten te staan.

Het was erg mooi om zelf aan de slag te gaan met de kleine Pasja. Zo klein als ze is, zo groot is haar vaardigheid om ervoor te zorgen dat ik goed naar mijzelf kan kijken. Samen met haar kon ik de pijn van binnen onderzoeken. De pijn, maar ook mijn persoonlijke kracht die ik bezit om aan deze pijn te kunnen werken!

Het waren bijzonder mooie dagen die extra gekleurd werden door de witte deken van sneeuw.