Van Pump naar Paard

Ben jij die ondernemende vrouw? Die vrouw die van doorzetten weet? Die vrouw die met liefde haar rollen als ondernemer/werknemer, moeder, partner, dochter en vriendin combineert?

Maar ook die vrouw die veel in haar hoofd zit, die het doorzetten kan overdrijven ten koste van zichzelf en eigenlijk wel een verfissing nodig heeft?

Doe die pumps een keertje aan de kant. Helicopter met behulp van de paarden waar jij nu staat in het leven. Ervaar hoe dat voelt en wat je graag anders zou willen.

Samen gaan we aan de slag om overzicht, rust en energie. Om de regie over je leven weer terug te pakken en te doen waar jij goed in bent én waar jij je goed bij voelt. Reserveer nu een individuele sessie.

Ontdek je eigen PK.

Pas des Deux

Ga met zijn tweeën aan de slag om een sterke (werk)relatie te realiseren met duidelijkheid voor beide partijen, ontspanning en zelfvertrouwen.

Voor wie:

  • Jij met je partner
  • Jij met je vader/moeder
  • Jij met je zoon/dochter
  • Jij met je "bestie"
  • Jij met je collega
  • Jij met je zakenpartner
  • Jij met je leidinggevende
  • Jij met je werknemer

Teambuilding

Hoe sterk is jullie team? Werkt iedereen vanuit zijn eigen optimale kracht? Durft iedereen zichzelf te zijn? Is er onderling vertrouwen? Hoe belangrijk is jullie team? Zijn jullie blij met de resultaten die jullie boeken? Toe aan nieuw beleid of nieuwe plannen? 

Kom uit het kantoor en ga bij EquiVisie aan de slag. Combineer plezier, inzicht, leren en teambuilden.

Zonder een sterk team bereik je nooit een sterk resultaat

Blogs

Effect op hartslag

De mensen die mij een beetje beter kennen, weten dat ik een vrij actief persoon ben. Er zit weinig rust in mijn kont. En zelfs als ik wel even stil op mijn derriere zit, dan stuitert mijn hoofd nog even verder. Mijn hartslag doet ook altijd in hoog tempo mee. Eerlijk gezegd in iets té hoog tempo. En dat is natuurlijk niet gezond en kan absoluut anders.

Oxytocine

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het contact met paarden hier uitstekend bij kan helpen. Zo wordt er tijdens het lichaamscontact met paarden oxytocine vrijgemaakt. Oxytocine wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd en dit hormoon heeft effect op diverse antistressmechanismen in het lichaam. Ook het ervaren van de sociale steun vanuit het paard wordt geassocieerd met een lagere hartslag, lagere bloeddruk, minder serumcholesterol, betere immuunreacties en minder stressreacties.

Proef op de som

Ik wilde graag een keer de proef op de som nemen en zelf ervaren wat het effect van het paard op mijn hartslag is. Dus terwijl het paard ontspannen op wat hooi stond te knagen, heb ik een hartslagmeter omgedaan en ben ik languit op het paard gaan liggen. Bij aanvang was mijn hartslagfrequentie 103/minuut. Een vrij normale hartslag voor mij. Ik bleef op mijn buik op het paard liggen, luisterend naar het geluid van haar malende kaken. Ik voelde haar warmte onder mij en was me bewust van haar op en neer rijzende ademhaling. Na een minuut of tien was mijn hartslag gedaald naar 72/minuut. En geloof me, dat is voor mij best een unicum. Ik voelde me heerlijk ontspannen en genoot van het contact met mijn paard.

Leermoment

Mijn experiment was dus absoluut geslaagd. Hoe mooi is het dat slechts een minuut of tien op het paard zo’n effect op mijn lichaam kan hebben. En dat brengt mij natuurlijk tot het volgende leermoment, namelijk: vaker inzetten.

Ben jij ook benieuwd wat voor effect een paard op jou heeft? Maak een afspraak en ervaar het zelf!

EquiVisie: 'Equine’ betekent: met betrekking tot paarden. ‘Visie’ staat voor de manier waarop je ergens naar kijkt. EquiVisie staat voor de blik van het paard die tijdens het coachen wordt gebruikt. 

EquiVisie: Neem de regie in eigen hand, ontdek je eigen PK.