Wat is jouw waarde?

Werk jij kneiterhard (in je werk, relatie, ouderschap), maar realiseer je niet wat je wil bereiken? Hoe frustrerend is dat? Het maakt je vaak ook nog onzeker. Waardoor je nog harder gaat werken om toch maar dat resultaat te bereiken.

Hoeveel stress en spanning levert dit op? Dit kun je doorbreken.

Ik help jou om je eigen kracht op een prettige manier in te zetten en de regie in eigen handen te nemen.

EquiVisie: 'Equine’ betekent: met betrekking tot paarden. ‘Visie’ staat voor de manier waarop je ergens naar kijkt. EquiVisie staat voor de blik van het paard die tijdens het coachen wordt gebruikt. Samen met de paarden gaan we aan de slag om te ontdekken:

  • Waar spanningen liggen en welke mogelijkheden je hebt om deze af te laten nemen of te voorkomen.
  • Waar je perfectionisme op gebaseerd is, welke hoge eisen je aan jezelf stelt en hoe dat anders kan.
  • Hoe je ervoor zorgt dat je weet wat je wilt en dat je voldoende zelfvertrouwen hebt om daar te komen.
  • Welke gedachten en gevoelens je hebt over jezelf en hoe je tot meer zelfcompassie kunt komen.

Wil jij je doelen realiseren zonder die eindeloze spanning? Wil je meer rust en met tevredenheid en zelfverzekerdheid in het leven staan? Wil je volledig jezelf kunnen zijn?

Ik wil je hier graag bij helpen en heb hiervoor het POWER2U programma ontwikkeld. Download nu de gratis digitale module van het POWER2U programma en meld je aan voor de kennissessie!

Foto: Marielle Vlaar Fotografie

Blogs

Lekker knuffelen

Wist jij dat knuffelen met paarden je echt iets oplevert?

Big Brother Ruud werd bekend met zijn slogan “Lekker knuffelen”. Nu is lekker knuffelen niet aan iedereen besteed. Waar de ene persoon graag met Jan en alleman knuffelt, houdt de ander graag wat afstand. Maar, hoewel hij niet mijn grote voorbeeld is, Ruud had wel gelijk. Knuffelen is goed voor je.

Oxytocine

Diverse studies hebben aangetoond dat er oxytocine vrijgemaakt wordt bij het contact maken met paarden. Oxytocine wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Het vrijkomen van oxytocine zorgt ervoor dat ons vermogen om anderen te vertrouwen toeneemt, dat ons angstniveau verlaagt en dat we gemakkelijker gezonde interacties met anderen kunnen aangaan.

Verbinding

Dit maakt het coachen met paarden dan ook zo effectief. Doordat er bij het contact met de paarden hormonale veranderingen plaatsvinden in je lichaam kom je beter tot verbinding. Verbinding met jezelf, met het paard én met mij als zijnde je coach. Hierdoor kunnen veranderprocessen een stuk sneller, maar bovenal prettiger verlopen.

Stress reducerend

Wanneer oxytocine herhaaldelijk wordt vrijgemaakt kan het effect hebben op diverse antistressmechanismen in het lichaam. Op lange termijn leidt dit tot een afname in bloeddruk en cortisolniveaus. Door meerdere malen het contact met de paarden te maken kun je dus op een vrij simpele manier je stress reduceren.

Aaibaarheidsgehalte

Laten mijn IJslanders en Shetlanders met hun rustige karakter en zeer wollige vachten nu echt een ultiem aaibaarheidsgehalte hebben. Ik sluit mij dan ook volledig aan bij Ruud en voeg de daad bij het woord: Lekker knuffelen met de paarden! Wil jij dat ook?